Golf is de meest beoefende sport ter wereld. In België zijn momenteel  +/- 50.000 spelers, maar door de democratisering van deze sport zal dit aantal in de volgende jaren zeker gaan verhogen. Daarom werd golfclub De Wijnvelden opgericht.

De club omvatte initieel een uitgestrekt gebied van +/- 12 ha en is gelegen in een groene omgeving met landelijk karakter.


Het doel van onze club is het promoten van de golfsport, in de ruimste zin. De doelgroep van de potentiële golfbeoefenaar te verruimen door demokratisering van lidgelden. De jeugdspelers aan bodemtarieven kennis te laten maken met de golfsport. Zowel beginners als gevorderden onder professionele begeleiding hun spel te laten bevorderen. Het behalen van het golfvaardigheidsbewijs (GVB) dewelke noodzakelijk is voor het behalen van een handicap. Het organiseren van aktiviteiten om zo het clubleven te bevorderen.

Er worden regelmatig competities georganiseerd, zowel intern als extern. Golf is meer dan een sport. Golf is een sociaal gebeuren, een stijlvolle vrijetijdsbesteding, een passie. En toch is golf niet langer het voorrecht van de ‘happy few’. Neen, iedereen kan leren golf spelen.


De speelvelden werden ontworpen door het team van golfarchitect ‘Robin De Vooght’. Sinds 8 maart 2003 kan u bij ons terecht om de eerste golfballetjes te slaan, de verlichte driving range is alle dagen open. In 2009 werden de initiële 6 holes uitgebreid tot 9 holes en werd de baan ook qualifying.